Sot është dita botërore për ndërgjegjësimin për autizimin

Sot është dita botërore për ndërgjegjësimin për autizimin

2 prilli, është caktuar nga okb-ja për rritjen e ndërgjegjësimit të populates, rreth këtij çrregullimi bioneurologjik të trurit.
Autizmi shfaqet tek fëmijët para moshës tre vjeçare.

Përkufizohet si një çrregullim që karakterizohet nga:

  • Dëmtim cilësor i marrëdhënieve sociale
  • Dëmtim cilësor i komunikimit
  • Karakter të kufizuar dhe stereotipik të sjelljes

Shpërndaje në: