Demonstruesit detyrojnë qeverinë të ulë çmimin e karburanteve

Periskopi.com Lajme

Qeveria e Haitit pezulloi vendimin e sotëm për të rritur çmimet e karburanteve vetëm disa orë pasi demonstruesit sulmuan hotelin më të mirë të Western Premier, në një nga lagjet më të pasura të kryeqytetit të Haitit.

Kryeministri Haiti kishte njoftuar se ishte e nevojshme të rriteshin çmimet e karburanteve për të harmonizuar buxhetin dhe nuk jepnin ndonjë indikacion se ai do të heqë dorë.

Qeveria e tij megjithatë e tërhoqi vendimin pasi protestat shpërthyen në të gjithë kryeqytetin.