Udhëtimi i rrezikshëm i refugjatëve në objektivin e kamerës

Udhëtimi i rrezikshëm i refugjatëve në objektivin e kamerës
Pavarësisht masave të marra dhe kontrolleve, ende vazhdojnë udhëtimet e rrezikshme të refugjatëve. Këta të fundit përpiqen të mbërrijnë në Europë me shpresën për të siguruar një jetë më të mirë, duke u larguar nga vendet e tyre për shkak të luftës dhe trazirave.

Mes itinerareve ku janë të përqendruara kalimet ilegale ndodhet edhe Gjiri Edremit. Në objektivin e kamerës vërehet se dhjetëra persona duke përfshirë mes tyre gra dhe fëmijë të fshehur përmes ullishteve në zonë pasi veshin jelekët e shpëtimit vendosen në gomone dhe nisen drejt lundrimit në detë.

Refugjatët të cilët në formë grupesh vendosen në gomone bashkë me fëmijët në krahë ata “hapen” në detë me lutjet e tyre, pa i kushtuar vëmendje faktit nëse a mund ti transportojë apo jo gomonia.

Shpërndaje në: