Xhavit Haliti flet për arkivën e UÇK-së: Dikush mund të ketë ditar personal – por këto s’janë arkiv

Periskopi.com Lajme

 Deklarata e zv/kryeministrit Besnik Bislimi, se është dakorduar me palën serbe që të hapen të gjitha arkivat, duke përfshirë edhe ato të Kosovës që kanë të bëjnë me UÇK’në, ngjalli reagime të shumta, e në veçanti nga ish-udhëheqësit dhe pjesëtarët e UÇK’së.

E për këtë temë, nuk mbete pa reaguar as edhe  ish-udhëheqësi i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Xhavit Haliti, i cili në një prononcim për Periskopin tha se zotimi për të hapur diçka që nuk e ke në zotërim është një gënjeshtër.

z.Haliti tha se mund të  ketë dikush shënime personale dhe ditarë personal, por që këto nuk janë arkiva.

“Megjithatë ish-UÇK’ja s’ka çfarë të fshehë nga askush, gjithçka çfarë është kërkuar nga UÇK ne e kemi të nënshkruar në Rambuje, pastaj kemi pranuar marrëveshjen e Kumanovës dhe kemi nënshkruar marrëveshjen për demilitarizim”

“Çështja e arkivit të UÇK’së, është mjaft komplekse, zotimi për të hapur diçka që nuk e ke në zotërim është  gënjeshtër. Megjithatë ish-UÇK, s’ka çfarë të fshehë nga askush, gjithçka çfarë është kërkuar nga UÇK ne e kemi të nënshkruar në Bambuje, pastaj kemi pranuar marrëveshjen e Kumanovës dhe kemi nënshkruar marrëveshjen për demilitarizim. Tani Kosova ka arkivin e sajë, dhe unë nuk besoj që ka arkiv tjetër paralel. Mund të ketë dikush shënime personale, dhe mund të ketë ditarë personal, por këto s’janë arkiva. Besoj që arkivi i Kosovës është në dispozicion të çdo qytetari e të çdo institucioni, për hulumtime në përputhje me rregullat në fuqi., tha Haliti për Periskopi./Periskopi