Krisja e luftës afër, por shihni dallimin në fuqinë ushtarake Rusi-Ukrainë

Periskopi.com Lajme

Një raport nga Global Firepower shfaq dallimet mes Ukrainës dhe Rusisë për nga fuqia ushtarake.

Sipas këtij raporti, Rusia ka 850 mijë trupa ushtarake aktive, ndërkaq Ukraina vetëm 200 mijë. Për nga numri i rezervistëve dy shtetet kanë numër të njëjtë.

Rusia në anën tjetër ka 1511 aeroplanë luftarakë, kurse Ukraina 98 të tillë.

Numri i tankeve që posedon Rusia është 12420 ndërkaq Ukraina ka 2596 tanke.