DNV-ja thotë se në 2.6 për qind të qendrave të votimit kishte vonesa

Periskopi.com Lajme

DNV-ja përmes një konference për media ka thënë se ka pasur vonesa në hapjen e qendrave të vendvotimit në 2.6 për qind të qendrave në nivel vendi.

Ismet Kryeziu nga DNV-ja ka treguar arsyet se pse kanë ndodhur këto vonesa.

“Sipas vëzhguesve të DNV-së kemi pasur vonesa në 2.6 për qind në hapjen e vendvotimeve, e të gjitha këto vonesa kanë qenë për shkak të vonesave të komisionerëve dhe vonesave të shpërndarjes së materialeve, si dhe për shkak të mungesës së vulave të cilat janë sjellë me vonesë”, ka thënë Kryeziu.

Ai gjithashtu ka thënë se një qendër në Prizren nuk është hapur ende për shkak se një komisioner është tërhequr.

“Është një qendër në të cilën qytetarët ende nuk mund të votojnë për shkak të tërheqjes së një komisoneri në momentin e fundit në qendrën “Ukshin Hoti” në Prizren, dhe tani institucionet përgjegjëse janë duke e bërë zëvendësimin e komisionerit për të mundësuar hapjen e këtij votimi”, ka thënë Kryeziu.