Familjarë të viktimave në Podujevë e quajnë vrasje për të herë të dytë lirimin e Shollajes

Periskopi.com Lajme

Ndonëse kanë kaluar 20 vjet, Avdi Maqastena, kujtimin për babanë e ka ende të freskët.

Maqastena e humbi babanë në masakrën e vitit 1999, në Podujevë, raporton KTV.

Dhimbja për humbjen e tij thotë se iu shtua kur dëgjoi lajmin për lirimin parakohshëm të Miodrag Shollajas.

Ai shton se dënimi për të ishte i padrejtë, e lirimi i kriminelëve serbë po i vret për së dyti familjet kosovare.

Për shoqatat e viktimave dhe të zhdukurve në luftë, lirimi i parakohshëm i dy serbëve nuk është befasi. Ata kërkojnë reagim nga shteti kosovar dhe ndërkombëtarët.

Miodrag Shollaja, ish-pjesëtar i njësisë “Shkorpionët”, ishte dënuar nga gjykata serbe me 15 vjet burgim për krime lufte gjatë vitit 1999 në Podujevë.

Nga po e njëjta gjykatë, pa kryer dënimin e plotë u lirua edhe Sasha Cvjetan, që në këtë qytet masakroi 14 civilë, në mesin e tyre edhe fëmijë.

Ndaj lirimit të tyre ka reaguar edhe familja Bogujevci, e cila u ka bërë thirrje institucioneve kosovare që t’i trajtojnë me seriozitet viktimat e luftës dhe të kërkojnë drejtësi për to.

Një reagim e ka bërë edhe kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli, vetëm në Facebook, duke e ka quajtur akt të turpshëm lirimin e parakohshëm të këtyre dy serbëve të dënuar për krime lufte.