Disa mënyra që iu ruajnë nga njerëzit që flasin shumë

Periskopi.com Zoya

Një histori “argëtuese” për gjyshen e tyre, macen e tyre ose thjesht ecja deri në punë, disa njerëz thjesht duhet të shprehin mendimet e tyre dhe nuk mund të ndalen.

Sigurisht, është e rëndësishme të jesh i sjellshëm dhe të mos ndërpresësh njerëzit, por kjo mund të arrijë deri në atë pikë sa të fillojnë të harxhojnë kohën tënde për gjërat e tyre pa mend.

Pra, gjëja më e rëndësishme për të bërë këtu është të “luftoni” për veten tuaj dhe të dini se si t’i shpëtoni këtyre njerëzve.

Hapi i parë është të dëgjoni me durim. Është e rëndësishme të kuptoni se çfarë po përpiqet t’ju tregojë ky person. Ndoshta, ekziston një mendim i rëndësishëm që ai po përpiqet të shpreh ose një ndjenjë që duhet të tregojë. Nëse është diçka me të vërtetë e rëndësishme, fjalimi nuk duhet të zgjasë shumë.

Mund të ndodhë që personi thjesht të devijojë nga tema, të flasë më shumë për gjëra dhe detaje të parëndësishme. Në këtë rast, do të jetë mirë t’i kujtoni se cila është pika kryesore e bisedës suaj. Ju gjithashtu mund t’i pyesni ata për këtë, kështu që ata do të duhet të kthehen nga parajsa në tokë. Në fund të fundit, është mirë të tregoni njerëzve se ata duhet të respektojnë kohën tuaj.

Nëse pas të gjitha përpjekjeve tuaja të mëparshme për të përfunduar bisedën, ata ende nuk ndalojnë, atëherë mund të jetë koha për të qenë më bindës. Ju mund t’i pyesni ata me edukatë, por me siguri, nëse ata mendojnë nëse i ndërprenë ato. Disa prej tyre mund të kuptojnë se biseda është zvarritur për një kohë të gjatë dhe disa prej tyre mund t’ju kërkojnë të lejoni që ata të përfundojnë mendimin e tyre.

Këtu është mirë t’i lejoni ato të përfundojnë, pasi me të vërtetë nuk keni një zgjedhje. Por, sapo të mendoni se ata do të kalojnë në një temë tjetër, ky është shansi juaj për t’i ndërprerë ata përsëri.

Pasi t’i ndërpritni ata, mund t’i “kthesh tabelat”. Në vend që ta ndërpresësh bisedën plotësisht, mund të shtosh një koment për ata. Shtimi i një historie të ngjashme pa mend për veten, qenin tuaj ose mikun tuaj mund të ketë një efekt pozitiv. Do t’i bëni ata të provojnë se si ndiheni dhe ata mund të ndalojnë së foluri.

Ndonjëherë, njerëzit thjesht nuk mund të kuptojnë. Nuk do të bëj ndonjë dëm atyre, nëse i thoni që do nuk keni më shumë kohë të qëndroni me ata apo edhe t’i dëgjoni. Këtyre njerëzve duhet të iu thoni se bisedën do të vazhdoni pasi të keni përfunduar punën tuaj. Dhe nëse ndodh që ata në të vërtetë kthehen për të përfunduar fjalimin e tyre, gjithmonë mund të thuash, “Jo tani, unë jam akoma i zënë”.

Mund të iu ndodhë që ata nuk interesohen për asgjë dhe thjesht nuk mund të ndalojnë së foluri. Ata thjesht duan t’i tregojnë historinë e tyre të jetës kujtdo që takohet në rrugën e tyre. Nëse asnjë nga truket tuaja për të ndaluar fjalimin e tyre nuk funksionoi, atëherë thjesht mund të tregoni se nuk ju pëlqen situata. Gjuha juaj e trupit së bashku me shprehjen tuaj të mërzitur të fytyrës do t’u tregojë atyre se fjalimi i tyre nuk është më i mirëpritur.
Mundet të jetë e vrazhdët, por është efektive. Nëse arrihet në pikën ku ata po ju ndalojnë të bëni detyrat tuaja dhe të injoroni gjuhën e trupit tuaj, atëherë kjo mund të jetë një shenjë për ju. Po, është koha të largohemi. Në fund të fundit, mjafton, ju keni jetën tuaj dhe gjërat në të cilat duhet të përqendroheni.