​​”Bose” mbyll dyqanet në Evropë

Periskopi.com Tech & Auto

Kompania amerikane “Bose”, një nga prodhuesit më të njohur të pajisjeve audio, do të mbyllë 119 dyqane në Evropë, Amerikën e Veriut, Australi dhe Japoni.

Kompania e komunikoi vendimin në një shënim, duke motivuar vendimin me faktin se produktet e saj “blihen gjithnjë e më shumë përmes tregtisë elektronike”.

“Duke pasur parasysh zhvendosjen e fortë për blerjen në internet në tregje specifike, ‘Bose’ planifikon të mbyllë 119 dyqanet e shitjes me pakicë në Amerikën e Veriut, Evropë, Japoni dhe Australi në muajt e ardhshëm”, thuhet në shënimin, i cili shpjegon se të tjerat pika të shitjes do të qëndrojnë të hapura.

Kompania ka 130 dyqane në Kinë, Emiratet e Bashkuara Arabe, Indi, Azinë Juglindore dhe Korenë e Jugut.