Gjakova bëhet me aparat për riciklim të plastikës

Periskopi.com Lajme

Sot në Gjakovë do të përurohet aparati për riciklimin e plastikës.

Nga ky riciklim, do të rimburosohen 100.000 klientët e parë me 0.05 centë. Aktiviteti mbahet në ora 13:00 në lokacionin mes PTK-së dhe Viva Fresh në Gjakovë.

I riu nga Kamenica që bën shpikje robotike nga riciklimi

Periskopi.com Lajme

Gëzim Morina, një i ri nga një fshat i Kamenicës, mbledh pajisje elektronike në deponi dhe me to ndërton mjete të ndryshme robotike.

Disa shpikjet e tij janë: pajisje për t’i trembur qentë, dronë, aeroplanë të vegjël etj.