Ministri gjerman: Kosova i ka përmbushur kushtet për liberalizimin e vizave, ndryshimi i kufijve provokon ndarje

Periskopi.com Lajme

Ministri gjerman i Shtetit për Europën, Michal Roth,  bën thirrje për më shumë përfshirje të Bashkimit Europian në rajon.

Ai në një intervistë për Spiegel ka folur për atë se a duhet të ketë rivendosje të kufijve në Ballkan dhe për çështjen e vizave të Kosovës.

“Ne nuk e promovojmë atë si një dhuratë bujare, por sepse Kosova i ka përmbushur kushtet e BE. BE nuk duhet të japë përshtypjen se ne s’po lëshojmë pe gjithnjë dhe përsëri. Në qoftë se ne lemë një vakum në Ballkanin Perëndimor, forcimi i shtetit të së drejtës dhe demokracitë e tyre, do e të ndahen me vendet si: Kina, Rusia, Turqia”, shkruan Top Channel.

Der Spiegel e pyeti ministrin Roth se çka mendon për shqyrtimin e rivendosjes së kufirit nga qeveria e Kosovws dhe ajo e Serbisw.

“Jo këtë. Ky propozim nuk qetëson, provokon ndarje të reja. Nuk duhet të lënë asnjë dyshim se e ardhmja e shoqërive në Ballkanin Perëndimor është shumë etnike dhe shumë-fetare. Nuk mund të ketë demarkime të reja përgjatë etnive”, u shpreh Roth.