Një banorë i Brezovicës thotë se komshinjtë shqiptarë duan ta mbysin për truall

Periskopi.com Lajme

Një banorë shqiptar i Brezovicës është ankuar se banorët shqiptarë janë duke e kërcënuar për disa troje në Brezovicë.

Sabri Maxhuni me anë të një postimi në rrjetet sociale ka treguar se si një banorë shqiptarë e ka kërcënuar atë me “vrasje”, shkaku i një trualli.

Ai ka thënë se ka shtatë troje në Brezovicë, ku nga gjashtë sa i ka me serbët vetëm një e ka me shqiptarët.

Më poshtë e gjeni reagimin e Maxhunit në rrjetet sociale:

Para 8 viteve në Brezovicë i kam blerë 7 troje nga serbët. 6 troje i kam kojshi me serbët. Asnjë problem nuk e kam me kojshitë.

Këtë truall e kam me kojshi shqiptarë.

Një kojshi shqiptarë e bashkoj me truallin e vet dhe anën kah rruga e mbolli me plepa. Kur i pashë, i theva plepat në truallin tim. Kojshia deshti me më mbytë.

Pas sa kohe një fqi tjetër e bëri rrugën me dalë në rrugë kryesore nepër truallin tim.

Tani një kojshi nga ana tjetër, e bashkoj truallin tim me truallin e vet, solli dhe, e rrafshoj, e mbolli me bari, ballin kah rruga e e shtroj me gurë.

Unë kërkova nga komuna e Brezovicës të i qon gjeometrit dhe të e bëjnë piketimin e truallit tim.

Komuna i qoj gjeometrit, e bënë piketimin e truallit tim.

Tani kojshitë po dojnë me më MBYTË !!!

A ndodhë kjo ndokun në Botë?!

Policia nuk i lejon 40 shqiptarë të vendosen në truallin komunal

Periskopi.com Lajme

Mbrëmjen e kaluar, shqiptarët që jetonin në lagjen e varfër të Lidlit të vjetër, në rrugën “rue des Deux-Esteys”, u vendosën në truallin komunal, përpara se të dëboheshin.

Policia ndërhyri natën e së enjtes në rrugën “Alexis labro” 141, në një truall komunal të Bègles në Francë pasi një grup shqiptarësh që jetonin në lagjen e varfër të në rrugën “Rue des Deux Esteys”, atje ishte vendosur pa autorizim.

Trualli i blerë nga komuna, është paraparë për ta vendosur kopshtin e fëmijëve, i cili në muajin shtator pritet të zgjerohet, shkruan “Sud Ouest”, përcjell Albinfo.ch. Pasi nuk ka pasur derë, terreni ka pasur qasje dhe shqiptarët kanë mundur të hyjnë aty.

Asaj nate, pak pas mesnatës, rreth dyzet shqiptarë kanë qenë duke pritur në rrugë, përgjatë rrugës së tramvajit C. Policia dhe organet komunale kanë qëndruar edhe më tej në vendngjarje për të shmangur prishjen eventuale të rendit.

Pas dy orësh ndërhyrjeje, shqiptarët, janë kthyer sërish në vendin e mëparshëm duke i marrë automjetet dhe gjësendet e tyre.