Teknologjia rindërton imazhin e faraonit Ramses II, i cili kishte 103 fëmijë, 200 të dashura dhe 11 gra

Teknologjia rindërton imazhin e faraonit Ramses II, i cili kishte 103 fëmijë, 200 të dashura dhe 11 gra

Falë teknologjive të avancuara, një ekip shkencëtarësh ishte në gjendje të rindërtonte fizionominë e faraonit legjendar egjiptian Ramses II , i cili kishte 103 fëmijë, 200 të dashura dhe njëmbëdhjetë gra, 3300 vjet pas vdekjes së tij.

Si pjesë e dyqindvjetorit të deshifrimit të hieroglifeve nga Champollion, programi Des Racines et des Ailes do të zbulojë fytyrën e faraonit në moshën 45 dhe 91 vjeç. Imazhet e para të papublikuara janë publikuar nga France Info.

E udhëhequr nga Caroline Ëilkinson, një antropologe mjeko-ligjore në Universitetin John Moores të Liverpool-it në Angli dhe Sahar Saleem, një paleoradiologe në Universitetin e Kajros në Giza, Egjipt, ekipi i ekspertëve punoi në mumjen e ruajtur në Muzeun e Qytetërimeve të Kajros.

Falë teknologjive të avancuara, ekspertët arritën të “deshifrojnë kafkën e Ramses II”, specifikuan ata në një dokumentar, të transmetuar nga France Info.

Shpërndaje në: