Misioni i parë me njerëz nga Toka për në Hënë

Periskopi.com Lajme

Programi Apollo më 16 korrik të vitit 1969, nis për herë të parë misionin me njerëz astronautë nga Toka për në Hënë.

Apollo 11 niset nga Qendra e Hapësirës Kennedy në Kepin Kanaveral, Florida.

Misioni Apollo ishte një sipërmarrje amerikane e kushtueshme, me pjesëmarrjen e rreth 400 mijë shkencëtarëve, teknikëve dhe inxhinierëve, dhe një kosto prej 100 milirdë dollarësh.