Seanca për Badovcin, asamblistët akuzojnë njëri-tjetrin për fushatë politike

Periskopi.com Lajme

Në Kuvendin Komunal të Prishtinës ka nisur seanca e jashtëzakonshme e thirrur nga asamblistët e Partisë Demokratike të Kosovës ku po diskutohet lidhur me mbrojtjen e Liqenit të Badovcit nga ndërtimet.

Iniciuesi i kësaj seance nga radhët e PDK-së, Leutrim Retkoceri tha se qëllimi i kësaj seance është që të hidhet dritë dhe të sqarohen të gjitha procedurat rreth kësaj problematike.

“PDK  është për zhvillim të kryeqytetit dhe respekton pronën private por jemi të pa kompromis në mbrojtje të interesit publik. PDK  është kundër ndërtimeve që shkelet ligji”, tha Retkoceri.

Ai ftoi qytetarin, Ali Sefaj të shpreh mendimin e tij, por që ai nga kryesuesi  i Kuvendit Komunal, Agim Kuleta nuk e lejoi duke thënë se kjo është shkelje e procedurave.

Ndaj këtij veprimi ka reaguar asamblisti i Vetëvendosjes Eman Rrahmani i cili tha është turp që qytetarëve të mos u jepet fjala.

Por ndaj fjalimeve në asamble kanë reaguar përfaqësues të LDK-së të cilët kanë thënë se kjo çështje nuk duhet të ngjyroset politikisht.

Asamblisti Agim Gashi thasë kjo seancë nuk është ftuar që të kundërshtohet projekti por të zgjidhet një problem që po i brengos të gjithë.

“Nuk jemi takuar të promovojmë politikat e partive politike prandaj unë e di që subjektet janë mbledhur të merren me problemin jo me programin e subjekteve politike”, tha Gashi.

Halim Halimi shefi i grupit të asamblistëve të LDK- së tha se mbështet që të pezullohen vendimet deri në nxjerrjen e planifikimit të dokumenteve pastaj të fillohet me procedurat.

Vala Peshku kryesuese e asamblistëve të  PSD-së tha se është fatkeqësi që nëse asamblistët vazhdojnë me  ngjyrime politike. Sipas saj kjo çështje nuk mund të nis me poena politik. Seanca e jashtëzakonshme po vazhdon edhe në këto momente.