Shenja të çuditshme dhe befasuese të sëmundjes së zemrës që duhet t’i dini para se të bëhet vonë

Periskopi.com Shëndeti

Shëndeti i zemrës dhe sëmundjeve kardiovaskulare është një gjë tejet e rëndësishme që duhet të kujdesni.

Përderisa, shumica e vdekjeve ndodhin për shkak sëmundjeve të zemrës, jeta juaj literalisht varet në aftësinë dhe monitorimin korrekt të zemrës.

Andaj, këtu gjeni disa shenja paralajmëruese që tregojnë se keni probleme me zemrës dhe se duhet të bëni diçka para se të jetë vonë, raporton “Natrual Soulution Magazine”, transmeton lajmi.net,

Probleme me frymëmarrje

Një shenjë e hershme se diçka nuk është në rregull me zemrën tuaj  është fillimisht kur vërëni probleme me frymëmarrje dhe probleme në gjoksin tuaj që ja bënë më të vështirë të merrni frymë.

Gërhitje në gjumë

Njëjtë sikur problemet me frymëmarrje, gërhitja mund të jetë një simptomë tjetër që tregon shëndet të dobët në zemër. Studimet kanë treguar dhe rrahje të zemrës  jo të shpeshtë gjatë gjumit mund të tregoj se gjasa për të përjetuar infark janë shumë të mëdha.

Këmbë dhe gishta të ënjtur

Nëse e keni vërjetur një shtrëngim kur hiqni këpucët apo çorapet

, ju mund të keni probleme me lëngje, e cila është shenjë e dështimit të zemrës apo edhe probleme tjera kardiovaskulare.

Rrahje të çrregulluara të zemrës

Një tjetër shenjë e hershme që tregon se sistemi kardiovaskular nuk është nuk funksionuar në mënyrë të duhur, është çrregullim në rrahje të zemrës.

Probleme seksuale

Diçka që shumë njerëz nuk e dinë është se  problemet seksuale është njëra prej shenjave më të forta ku tregon se diçka nuk është në rregull me zemrën tuaj.

Mungesë të oreksit

Shumë njerëz me probleme të zemrës, pa marr parasysh a e dinë apo jo, mund të përjetojnë humbje të oreksit dhe me shumë gjasë do të kenë ndjenjën e marramendjes kur hanë ushqim.