Pse të votohet Flamur Sefaj?

Periskopi.com Lajme

Saherë që Kosova gjendet në udhëkryqe të mëdha, siç është ky moment politik, disa figura specifike janë të rëndësishme për t’u përkrahur. Flamur Sefaj është një prej tyre, por të thuash kështu nuk është e mjaftueshme. Shpjegimi duhet të shkojë më tej. Pse? 

Sepse Sefaj, si ish-ministër i Ministrisë së Punëve të Brendshme ka dëshmuar guxim, ka dëshmuar që nuk është figurë politike në kërkim të shmangies së sfidave, kur e bëri arrestimin e shumëpërfolur të Marko Gjuriqit. Ky guxim, i padëshmuar më parë në skenën tonë politike, megjithatë nuk e bëri z.Sefaj që të dalë në publik e të rrahë gjoks për të marrë kredite patriotike. Dhe këtu vijmë tek arsyeja e dytë për t’u votuar ai: është punëtor, por jo fjalaman.

Këtë identitet të qartë ai e ka krijuar edhe si biznesmen i suksesshëm në Lugano të Zvicrës, duke krijuar lidhje e besim kolegial me krejt bashkëpunëtorët dhe duke dëshmuar lidership e aftësi të jashtëzakonshme menaxhuese. Natyrisht që edhe kjo është e një rëndësie jetike për vendin. Z.Sefaj është rasti tipik i një personaliteti të suksesshëm në diasporë, që vjen në Kosovë me vetëdije e plane konkrete, për ta derdhur përvojën, dijen e përkushtimin.

Sa ishte ministër, Flamur Sefaj e ka treguar me shembuj që, për aq sa është e mundshme të bëhet, njerëzit nuk mbeten pa e ndjerë dorën e shtetit në ndihmë. Nxori vendim për t’i paguar orët shtesë të zyrtarëve policor, shpërbleu familjet e të gjthë zyrtarëve të rënë në detyrë, u siguroi të gjithë policëve pakon e vitit të ri, etj etj.

Dhe kështu dalim edhe te pika tjetër: premtimi konkret.

Sefaj premton ndihmë me pagesa shtesë të punëtorëve shëndetësorë dhe atyre të sigurisë, kategoria e njerëzve që më së forti e ka ndjerë përballjen me pandeminë e që, patjetër, meritojnë përkrahje edhe më shumë se ç’u është dhënë.

Me Flamur Sefajn në Kuvend, qytetari mund të ndihet i sigurtë se përfaqësimi do të jetë dinjitoz dhe se asnjëherë nuk do t’i shkelet asnjë e drejtë si peng i mospasjes së një zëri që e artikulon në Kuvend problemin konkret që e shqetëson qytetarin e Kosovës. Kjo sepse qytetarët në fakt do ta kenë zërin në Kuvend: Flamur Sefajn e koalicionit LDK-AKR me numër 55.