SHBA i anëtarëson në Legjionin Amerikan të gjithë ata që kishin shërbyer në Kosovë gjatë luftës

Periskopi.com Lajme

Muajin e kaluar, Presidenti i ShBA-ve, Donald Trump nënshkroi ligjin ‘Legion’ të vitit 2019.

Sipas këtij ligji, veteranët që shërbyen në mënyrë aktive në gjatë Luftës së Dytë Botërore, Luftës Koreane, Gjirit të Derrave, Luftës së Vietnamit, Republikës Dominikane, Liban, Grenada, Panama, Lufta e Gjirit, Somalia, Bosnja, Kosova, Lufta Global kundër Terrorit , Afganistani, Lufta në Irak dhe lufta kundër Shtetit Islamik (ISIS) ishin të ligjshëm për anëtarësim në Legjionin Amerikan.

Legjioni Amerikan është një organizatë e veteranëve të luftës amerikane me seli në Indianapolis, Indiana.