Fundoset varka me më shumë se 40 fëmijë në lumin Nil

Periskopi.com Lajme

Të paktën 24 fëmijë që shkonin për në shkollë dhe një punonjës shëndetësie, janë mbytur kur varka e tyre me motor u fundos në Sudanin verior.

Më shumë se 40 fëmijë ishin në varkë, motori i së cilës u prish gjatë një rryme të fortë që përshkoi 2.5 km të lumit Nil.

‘Fëmijët, të cilët ishin mes moshës shtatë dhe 16 vjeç, i zuri paniku, u anuan nga njëra anë dhe varka u përmbys’, tha  drejtori i shkollës për BBC, përcjell Albinfo.ch.

Vetëm dy trupa janë gjetur.

Ab el-Khayr Adam Yunis, drejtori i gjimnazit ‘Kenba’, tha se nxënësit zakonisht shkonin në shkollë në këmbë, por kanë përdorur varkën javën e fundit pasi kishte shumë shi.

Viktimat ishin më së shumti vajza.

“Një familje humbi pesë bija dhe tri familje të tjera humbën secila nga dy fëmijë, ndërsa dy familje humbën nga tre fëmijë secila.”

Rrjeti telefonik ishte me defekt, për shkak të shirave, duke e bërë të vështirë për drejtorin e shkollës raportimin mbi aksidentin. Sapo telefonat nisën të punojnë, ata telefonuan qytetin, por ndihma erdhi pas pesë orësh.

Banorët e zonës janë më së shumti nga fisi Manaseer.

Ata kanë ngritur shpesh herë shqetësime për përmbytje të tokave të tyre, si pasojë e ndërtimit të një moli të diskutueshëm.