Microsoft Chromium Edge tani i disponueshëm në Windows 7 dhe 8

Periskopi.com Tech & Auto

Microsoft ka bërë të mundur që shfletuesi Edge bazuar në Chromium të testohet në sistemet Windows 7 dhe Windows 8.

Njoftimi vjen dy muaj pasi Chromium Edge u shfaq së pari në Windows 10 dhe një muaj pasi u shfaq në MacOS.

Microsoft fillimisht do të ofrojë ndërtimin e përditshëm të Canary, dhe së shpejti do të planifikojë mbështetje. Instalimi mund të shkarkohet nga faqja e Microsoft Edge Insider.

“Përvoja e përdorimit dhe karakteristikat Edge në versionet e mëparshme të Windows janë pothuajse të njëjta me Windows 10, duke përfshirë mbështetjen e ardhshme për modalitetin e Internet Explorer për përdoruesit e biznesit”, vë në dukje ekipi i Microsoft Edge.

Megjithëse shumica e funksioneve do të jenë të njëjta, modaliteti i errët mungon dhe Microsoft përmend se nuk ka mbështetje për regjistrimin e AAD.

Microsoft ende teston shfletuesin Chromium Edge në Windows 10, MacOS dhe tani në platformat më të vjetra të Windows.

Ende nuk dihet se kur kompania do ta ofrojë atë në një rreth më të gjerë të përdoruesve.

Edge do të jetë në dispozicion për Window 7, pavarësisht faktit se kompania planifikon të ndalojë mbështetjen e këtij versioni të sistemit operativ nga janari i ardhshëm.